De Fotoshoots

_mg_9370Een Fotoshoot

Een fotoshoot moet een feestje  zijn. Natuurlijk vindt de ene persoon het makkelijker om voor de camera te staan dan de andere. In het begin is het altijd een beetje spannend om voor de eerste keer een shoot te doen. Maar mijn ervaring is dat er al heel snel een relaxte sfeer ontstaat. Muziekje aan, af en toe een geintje en je zult zien dat je je al snel op je gemak voelt. Maar zo’n fotoshoot moet wel zorgvuldig gebeuren, met oog voor details. Dus daarom zullen we zeker wel zo’n 2 à 3 uur aan’t werk zijn.

Je Wensen

Voordat we samen aan het werk gaan, hebben we ruim van tevoren een datum geprikt en besproken welke ideeën jij zelf hebt voor de shoot. Wil je ‘glossy’ foto’s, of denk je eerder aan een thema, bijvoorbeeld sportief, klassiek of natuur? Of misschien ben je zwanger en besluit je je veranderende lijf te laten fotograferen, als een mooie herinnering. Natuurlijk kun je dit ook samen met je partner doen. Wil je je het liefst in de studio of op locatie laten fotograferen? Hoe zie je de sfeer op de foto’s voor je? Moet die dromerig zijn, of spontaan, of juist uiterst serieus? Allemaal vragen waar we het over zullen hebben. We zetten je plan eventueel in een moodboard en gebruiken dat dan als een soort handleiding voor de Fotoshoot.
_MG_5778

Hoe zie je eruit

Bij een shoot kunnen kleding en accessoires als sierraden en petjes of hoedjes ook soms heel belangrijk zijn. Het is sowieso handig om verschillende setjes kleding mee te nemen, zodat je kunt wisselen als iets het niet zo goed doet op de foto, maar ook natuurlijk omdat je variatie wilt op je foto’s. De dames willen meestal mooie make-up. Je kunt ervoor kiezen dit zelf te verzorgen, maar het kan ook door een professionele visagiste gedaan worden. Ik werk veel samen met Thea Colenbrander

Poseren

Een shoot moet eigenlijk zo spontaan en ongedwongen mogelijk gaan. Tussen de opnames door geef ik af en toe wat tips. Die zijn bedoeld om samen met jou een mooie shoot te maken. Ik vraag je dan bijvoorbeeld om net even iets anders gaan staan, of om je schouder iets te draaien, om in de camera te kijken, of juist erlangs. Dat wil niet zeggen dat jij het niet goed doet, maar zo’n kleine verandering ziet er voor de camera dan net even iets mooier uit en je krijgt dan allerlei verschillende uitdrukkingen. Bereid je erop voor dat we een paar uur heel intensief met elkaar aan het werk zijn. Zo af en toe lassen we dan ook zeker  een korte pauze in (vooral bij kinderen).

_mg_9160-2Locatie

We kunnen de shoot in de studio in Woerden houden, maar we kunnen ook afspreken om een buitenshoot te doen, of misschien vind je het wel prettiger om de shoot bij jou thuis te doen. Dit is allemaal bespreekbaar.
Als je voor een buitenlocatie kiest is het wel denken aan de afstanden. Maar heb je een speciale locatie op het oog die wat verder uit de buurt ligt, dan maken we daar een afspraak over. Een buitenshoot kan alleen met ‘droog’ weer en het liefst als het niet al te grijs is. Wil je een shoot op het strand dan kan dit in verband met de apparatuur alleen met windstil weer.

Foto’s kiezen

Binnen twee à drie weken na de shoot stuur ik je de foto’s digitaal toe. Ze zijn dan nog onbewerkt, omdat het niet de bedoeling is dat je die foto’s allemaal gaat gebruiken. Uit de selectie die ik je toestuur, mag je er 3 kiezen, of  het aantal dat ik met je heb afgesproken (afhankelijk van de soort shoot). Die foto’s bewerk ik en stuur ik je binnen een week kant-en-klaar opnieuw digitaal toe.

Zijn er na deze informatie nog vragen, neem dan gerust contact met me op. martin.m.hamilton@gmail.com of 0628541795